Tapio Karonen Ventoniemen toimitusjohtajaksi

Jo melkein 10 vuoden ajan osana Ventoniemen joukkoa ollut Tapio Karonen aloitti yrityksen toimitusjohtajana 1.5. alkaen. Hänellä on vahva usko 90-vuotisjuhlavuottaan viettävän Ventoniemen tulevaisuuteen.

Tuttu mies, uusi tehtävä

Ventoniemellä tehtiin toimitusjohtajan pestin vastuunvaihto toukokuun ensimmäisenä päivänä, kun Tommi Pyöriä suuntasi kohti uusia haasteita ja hänen hyvin hoitamaansa tehtävää nousi jatkamaan Tapio Karonen.

Tapiolle siirtymä oli luonteva, sillä hän oli jo alkuvuoden ajan ollut varatoimitusjohtajan roolissa ja sitä ennen lähes vuosikymmenen verran Ventoniemen liikennepäällikkönä.

”Olen koko ikäni ollut linja-autoalalla eri tehtävissä, ja siinä matkan varrella kouluttautunut ja kouluttanut itseäni monella lailla. Olen käynyt mm. esimieskoulutusta, teknistä koulutusta ja bussialan koulutuksia – lyhyempiä ja pidempiä”, Tapio kertoo taustastaan.

”Ventoniemen toiminnassa olen ollut vahvasti mukana kaikilla yrityksen osa-alueilla ja osallistunut yrityksen kehittämiseen omalta osaltani jo pitkän aikaa. Tarvittaessa hyppään bussin puikkoihin itsekin, niin yrityksen tärkeimpään tehtävään säilyy tuntuma”, hän lisää.

Ihmiset ovat Ventoniemen tärkein voimavara

Ventoniemellä vietetyistä työvuosistakin pääteltynä Tapio on viihtynyt yrityksessä ja haluaa pitää myös jatkossa yllä Ventoniemellä vallitsevaa ihmisläheistä ilmapiiriä.

”Tämä on henkeen ja vereen perheyritys, ja porukasta löytyy paljon voimavaroja sekä joustavuutta. Meillä tunnetaan ihmiset ihmisinä. Täällä ei luokitella ketään numeroina, vaan jokainen tunnetaan nimeltä. Jokaisen työpanos on yhtä tärkeä lopputuloksen saavuttamisessa”, Tapio kuvailee.

Suunta vahvasti eteenpäin

Vaikka bussialaa on lähivuosina hämmennetty suurilla muutoksilla esimerkiksi lainsäädännön puolelta, Tapiolla on vankka usko Ventoniemen menestymiseen tulevinakin vuosikymmeninä.

”Kyllä me uskomme tulevaisuuteen. Muutoksista huolimatta Ventoniemen tilausajoliikenne on kovassa kasvussa, ja meillä on vahva osaaminen ja jalansija linja-autoliikenteen palveluiden tarjoajana. Meillä on kykyä ja joustavuutta toteuttaa asiakkaan toiveet. Se on meille turvallinen pohja mennä eteenpäin”, Tapio sanoo.

Alan trendit toki vaikuttavat siihen, miten helppoa tai vaikeaa yrityksillä on pärjätä markkinoilla, mutta Tapio uskoo yrityksen omalla tekemisellä ja tahdolla olevan menestyksessä merkittävä rooli.

”Olemme päättäneet pysyä tiukasti alalla ja olla tilausajopuolen johtavia yrityksiä tulevaisuudessakin. Kehitämme tekemistämme ja osaamistamme siihen malliin, että seuraavaksi tähtäimessä ovatkin yrityksen 100-vuotisjuhlat”, hän toteaa – ja kuulijan on siihen helppo uskoa.