Väinö-bussissa yhdistyvät vanhan ajan ja nykyajan parhaat puolet

Ventoniemen bussireitit kulkevat edelleen samoja teitä kuin aikoinaan Ventoniemen Väinön aloittaessa linjaliikennöintiä Jokelasta Hyvinkään kautta Helsinkiin. Paljon on maailma muuttunut siitä, mutta luotettavalle bussikyydille on edelleen tilausta.

Kaikki alkoi Väinön rakkaudesta autoiluun

Hyvinkää–Helsinki-väliä liikennöivä Väinö-bussi sai nimensä Ventoniemi-yhtiöt perustaneen Väinö Ventoniemen mukaan. 1920-luvulla ajoneuvojen määrä Suomessa kasvoi kovaa tahtia, ja mäntsäläläisen maatalon poika Väinökin osti ensimmäisen autonsa. Maanviljely sai jäädä, kun Väinö aloitti ensin ammattimaisen taksiautoilun, laajensi sitten osaamistaan raskaamman kaluston kuljettamiseen ja lopulta myös linja-autoliikennöintiin.

Ensimmäinen Väinön bussilinja aloitti vuonna 1945 reitillä Jokela–Hyvinkää–Helsinki. Kymmenen matkustajan lisäksi kyydissä kulki lavan puolella rahtitavaraa ja maitoa. Pikkuhiljaa toiminta kasvoi, linja-autoja hankittiin lisää ja 1970-luvulla niitä oli jo huimat 60 kappaletta. Ventoniemi-yhtiöt oli kasvanut vahvaksi perheyhtiöksi, joka on jatkanut kehitystä ajan hermolla aina näihin päiviin asti.

Perinteet kunniassa

Ventoniemen pitkän toiminnan perusajatuksena on aina ollut se, että asiakkaan tarpeisiin vastataan mahdollisimman hyvin. Palvelu on kehittynyt koko ajan sitä mukaa kun matkustajien toiveet ja vaatimukset ovat muuttuneet.

Tietyt asiat kuitenkin pysyvät vuosikymmenestä toiseen. Turvallisuus on Ventoniemelle asia, josta ei koskaan ole tingitty. Bussien kuntoa seurataan tiheään tahtiin ja pienetkin viat korjataan mahdollisimman nopeasti, jotta matkustajat voivat aina astua kyytiin luottavaisin mielin.

Toinen ehdoton asia on laadukas asiakaspalvelu. Bussimatkustamisessa asiakkaalle on tietysti tärkeintä päästä luotettavasti ja ajallaan sinne, minne hän on menossa, ja sen onnistumisesta me pidämme huolen. Teemme työtämme täydellä sydämellä, joten kuljettamisen lisäksi ystävällisyys on meille itsestäänselvyys osana hyvää asiakaspalvelua.

Mukavuus on tärkeä osa matkustamista

Bussimatkustamisen ei tarvitse olla vain siirtymistä paikasta toiseen, vaan bussin kyydissä pitää viihtyä. Siksi panostamme bussiemme laatuun ja varusteluun. Viihtyvyyden lähtökohta on se, että matkustustilat pidetään siisteinä. Isosta osasta Väinö-busseja löytyvät myös USB-latauspistokkeet ja wc.

Olit sitten työmatkalainen tai muuten vain matkalla, hyppää Väinö-bussin mukavaan kyytiin!

Lue lisää Hyvinkää–Helsinki-väliä liikennöivästä Väinö-bussista täältä ».