Energiapakkaus nauttii pikkutarkoista hommista

Myyntineuvottelija Pia Häkkinen kohtaa asiakkaat aina täydellä palvelusydämellä. – Mietin, mitä itse haluaisin tietää, jos olisin tilaamassa meiltä palvelua ja toimin sen mukaan, hän sanoo.

Myyntineuvottelija Pia Häkkisen työpäivä pitää sisällään paljon asiakaskohtaamisia. Pääasiassa ne tapahtuvat sähköpostitse, sillä puhelimitse yhteyttä otetaan nykypäivänä harvemmin. Pia laskee ja tekee tarjouksia. Kun sopimus on tehty, hän hoitaa varaukset, vahvistukset ja mahdolliset muutokset.
– Meillä on Ventoniemen myyntitiimissä todella hyvä ilmapiiri. Tunnemme toistemme vahvuudet ja meillä on hyvä draivi. Ymmärrämme niin uusasiakashankinnan kuin asiakkuuksien ylläpidonkin tärkeyden, Pia kertoo.

Pia aikatauluttaa esimerkiksi koululaisten uimakuljetukset, joita on tuhansia vuodessa. Kaiken on oltava kohdallaan, jotta bussi on juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

– Olen sellainen tarkastajaluonne, ja pikkutarkat tehtävät ovat minulle mieluisia. Tykkään pyörittää numeroita, mutta eniten kuitenkin pidän asiakaspalvelusta. Osallistumme pari kertaa vuodessa messuille tai muihin tapahtumiin, ja pääsemme näin kohtaamaan asiakkaitamme myös kasvokkain. Hoidan myös kansainvälisiä asiakkaitamme, ja käytän englantia työssäni päivittäin, hän kertoo.

Työ on sesonkiluonteista, joten joustavuutta tarvitaan. Tietyt ajankohdat vuodessa ovat kiireisiä, ja päivät saattavat venyä. Työkaveria autetaan puolin ja toisin tilanteiden vaihtuessa.

– Silloin tehdään, kun töitä on. Minulle tulee hyvä mieli, kun hommat hoituvat ja asiakkailta tulee positiivista palautetta joustavasta palvelustamme. Ventoniemi on aina ollut tunnettu korkeasta laadusta niin palvelun kuin kaluston osalta. Koko paketti toimii, Pia sanoo.

Kulkuvälineestä toiseen

Pia on työskennellyt Ventoniemellä reilut kaksi vuotta. Tämä on hänen ”toinen tulemisensa”, sillä hän on ollut töissä yhtiön aiemmin omistamassa Matkatoimisto Ventoursissa 90-luvun lopulla. Matkatoimistoura päättyi Hyvinkään Matka-Vekan toimistopäällikkönä, josta tie jatkui muihin töihin. Kun Ventoniemen edellinen myyntineuvottelija jäi eläkkeelle, Pia kutsuttiin työhaastatteluun.

– Suhtaudun ylipäänsä positiivisesti uusiin asioihin, joten bussimaailmaan astuminen ei ollut vaikeaa, vaikka se onkin erilaista kuin matkatoimistossa työskentely. Toisaalta ei se sen kummoisempaa ole – lentokone vain vaihtui bussiin. Joka tapauksessa järjestelmät muuttuvat koko ajan, ja uutta pitää oppia jatkuvasti, hän sanoo.
Pia kutsuu perhettään harrastuksekseen. Perheessä on neljä lasta ikähaitarilla 5–13, joten vilskettä ja harrastusrumbaa riittää. Vanhin lapsista pelaa koripalloa junioreiden SM-tasolla ja perheessä on myös kaksi kovaa futaajaa.

– Päivä alkaa kello viisi lenkillä koiran kanssa ja siitä sitten lapset maailmalle ja omiin töihin. Töiden jälkeen aika menee lasten kuljettamiseen ja kotitöihin. Vaikka aikaa omiin menoihin ei jää, se ei haittaa. Rakastan tehdä asioita lasteni harrastusten eteen, hän sanoo.

Pialle omia hetkiä arjessa ovat aamu- ja iltalenkit koiran kanssa sekä lukeminen.

– Tykkään erityisesti elämäkerroista. Viimeksi olen lukenut Michelle Obaman elämäkerran ja nyt on menossa kirja Lauri Markkasesta.

Kuljetukset myös Tuusulan alueelta.